Ad Marijnissen

Een poëtische collage van Sir Ad, Marijnissen
Artistieke vrijheid die Ad zich veroorloofd om zijn kunstwerk vorm en inhoud te geven maakt vele kunstenaar jaloers en elke kunstminnaar nieuwsgierig en hebberig.
Oorspronkelijk fotograaf die te veelzijdig was om aan fotografie trouw te blijven ging Ad zijn creatieve processen steeds meer verrijken met verf, taal, verschillende materialen, klanken, bijkleuren met de bas van zijn tuba, muzikale- poëtische performance, enz. Fotografie blijft vaak alleen maar een uitgangspunt.
De installatie ‘geworden’ bij Drift brengt alle facetten bij elkaar. Niet naast elkaar maar onderling verbonden met elkaar. Tientallen meters lang verstrekken zich fragmenten, vaak door Ad ‘on-geworden’ genoemd, van geschilderde papier, doek, plastic, noem maar op, door de ruimte en aan elkaar verbonden. Echter zijn al die fragmenten afzonderlijk zelfstandig een geweldig peace of art ( opm. cur. Drift). Dit keer is installatie verrijkt met zijn ‘écriture automatiques’ teksten verwerkt tot poëzie. Ook hierbij werkt Ad met tekst fragmenten die onbewuste naar boven laten komen en samen geheel vormen. Die nieuwe, onverwachte teksten sleuren ons door Ad gedachten maar ook door ons eigen bewuste en onbewuste.

 

 

 

 

 

 

www.beeldwaar.nl