‘Ik teken… Na De Val’ opening 14 sep 2019 om 16 uur

 

Ik Teken… Na De Val

Een interactieve expositie

OPENING: zaterdag 14 september om 16.00 uur, KunstDrift, Stationslaan 121, 4816 BG, Breda

Schrijver/kunstenaar Gert-Jan van den Bemd publiceerde onlangs de roman Na De Val.
In het eerste hoofdstuk installeert hoofdpersoon Sofie zich bovenaan de trap van het huis waarin ze opgroeide. Vanuit die positie maakt ze tekeningen waarmee ze vertelt over haar leven en de afschuwelijke ontdekking die ze deed.

Op zijn beurt liet Gert-Jan van den Bemd zich weer inspireren door de tekst van Na De Val tot het maken van schilderijen en tekeningen. Die worden bij Drift getoond, maar het is geen statische expositie!

Teken-events
Gert-Jan: ‘Ik beschouw de expositie ook als een werkperiode. Ik zal in de galerie nieuw werk maken. En ik zal voorlezen uit Na De Val. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om op basis daarvan zelf tekeningen te maken. Zo ontstaat een interessante wisselwerking tussen woord en beeld, tussen kunst en beschouwer, tussen mij en het publiek.’

Over de kunstenaar
Gert-Jan van den Bemd werd geboren in Breda (1964). Na een carrière als wetenschappelijk onderzoeker, boog hij af om zijn creatieve kant verder te ontwikkelen. In 2007 studeerde hij af aan kunstacademie St. Joost. Hij exposeerde zijn werk in Nederland, België, Marokko, Hongarije, Litouwen, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Afrika. Hij probeert zijn beeldend werk te combineren met het schrijverschap en andersom. Naast columns, gedichten en een honderdtal verhalen publiceerde hij twee romans: De Verkeerde Vriend in 2018 en onlangs Na De Val, beide bij uitgeverij Angèle/Manteau.

Ik Teken… Na De Val
Van zaterdag 14 september t/m zondag 13 oktober 2019
Open do/vrij/za/zo 13.00-17.00 uur
Houd social media in de gaten voor speciale events of kijk op www.kunstdrift.nl en/of www.grandfoulard.com

 

          Gert- Jan van den Bemd  (foto Thomas Sweertvaegher)