‘Wij zijn nu hier’ opening vr 19 APR om 19 uur

Lise Sore en Piffin Duvekot gaan samen een experiment aan in hun komende duo tentoonstelling bij galerie Drift. Het overgrote deel van hun werk bestaat uit portretten. In hun veelzijdigheid is dit een enorm belangrijk onderwerp voor beide. De samenwerking heeft een aantal vragen naar boven gebracht: Waar komt een portret vandaan? Wat is de context van het portret? Welke omgeving ligt ten grondslag aan het werk? De omgeving is in hun portretten niet direct zichtbaar maar geeft wel essentiƫle context aan ieder werk.

In deze expo ziet u de omgeving van het portret. De zoektocht naar de eerste voedingsbodem van hun werk. Hun identiteiten, en daarmee ook hun werk zijn onlosmakelijk vervlochten met de plaats waar ze hun vroegste jaren hebben doorgebracht. De achterhoek in Nederland. De Sahara in Afrika. Ze vormden de eerste jaren van hun leven. Welke rol speelt deze omgeving nu in hun huidige zijn?

In Tekeningen, sculpturen, installaties en performances portretteren Lise en Piffin de contexten waarin ze zichzelf hebben leren kennen. De werken zijn een referentie naar de context waarin het werk, de kunstenaars, en de kijkers zich nu bevinden.

KunstDrift 19 april t/m 18 mei 2019