FotoExpo 5 sep t/m 25 okt 2020

Foto Expositie bij KunstDrift      5 sep t/m 25 okt

Vietato fotografare = verboden om te fotograferen
Dit staat op het bord op een kerkhof in een klein Italiaanse dorp. Als je voor de uitleg bij lokale geestelijke vraagt, krijg je te horen dat fotografen zielen vangen.
Dat doen ze inderdaad.
Deelnemende fotografen: Cor ‘t Hart, Eric Verdaasdonk, Ester Jacobs, Judith Tak, Naomi Remijn, Rudi Klumpkens en Sahin Sisic.

Cor ’t Hart, straatfotograaf die zielen vangt met zijn intuïtie, interactie en timing voor het onvoorspelbare. Iedereen is of kan onderdeel van zijn compositie zijn. Of zoals hij zegt: de medespeler in zijn scene zijn.

                                               

 

Eric Verdaasdonk, humanist fotograaf die vangt life as it is. Wereld die hij aan ons toe brengt is zijn werkveld. Hij brengt in ons schoonheidservaringen en ontmoetingen te weeg, die hij had tijdens nemen van de foto’s.

                                             

 

Ester Jacobs, in haar portrettenserie jaagt zij niet op persoonlijkheid maar op emotie en expressie. In combinatie met een kleur is ontsnapping niet mogelijk.

                                             

 

Judith Tak, met haar cameragebruik en lichtgebruik daagt ze schilderkunst uit wat ze deels integreert in haar fotografie. Kwetsbaarheid vangend, vangt ze tegelijkertijd de kracht die er in verborgen zit. De vrouw als personificatie hiervan laat een tere kant zien maar ook hoe sterk kwetsbaarheid je als men

                 

 

 

Naomi Remijn, in een serie van ‘onderwaterwereld’ laat ze de verborgen wereld van het loslaten zien. Haar spel met water en natuurwetten zorgen voor schoonheid. Toch hebben deze schitterende beelden van kleur, stilte en ontspanning iets dreigends.

                     

 

Rudi Klumpkens, als filmmaker en fotograaf is hij zeer veelzijdig, met oog voor detail. Met fijne gevoeligheid voor licht en compositie. De stilte waar je volledig in kan verdwijnen fotografeert/filmt hij van natuurlandschappen, stedenjungle, universum in een waterdruppel, landschap in een voetdruk, skyline in een sloopgebouw tot mens (mens tot zichzelf, in relatie tot maatschappij en natuur).

                           

 

 

Sahin Sisic, fotograaf en filmmaker, traveler with masage, geïnteresseerd in mens als individu en in groep en zijn relatie tot andere segmenten van maatschappij en aan hun opgelegde wetten.

 

 

FotoExpo bij KunstDrift, Stationslaan 121, Breda
o p e n i n g  5 september om 15 uur
(do/ vr/ za/ zo  13-17 uur)
www.kunstdrift.nl

 

Gast fotografen:

René Vonk

                             

 

 

José Korsmit

 

                                               

 

 

Cornelis Heijkant