Gedichtendag 2020, 6 februari inloop 19 uur

Internationaal gezelschap dichters in Breda Gedichtendag 2020

Het gezelschap dichters is van divers pluimage, zowel wat de poëzie betreft als de plaats van herkomst: Mira Feticu, geboren Roemeense met prachtige Nederlandstalige romans, Sven De Swerts en Gert Vanlerberghe , beide Vlaamse dichterskanonnen met veel optredens, Deborah Jacobs, Indo en Nederlandse muzikante met grote uitstraling en Kees van Meel, Nederlands en internationaal georiënteerde dichter.

Gedichtendag Breda 20202 wordt georganiseerd door Stichting Volta (Kees van Meel) en Nieuwe Veste (Ralph Kruizinga) bij podium KunstDrift, Stationslaan 121, 4816 BG Breda

Mira Feticu
Schrijfster van diverse Nederlandstalige romans. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven. In 2015 verscheen haar derde Nederlandse roman, Tascha. De roof uit de Kunsthal, in 2019 gevolgd door Al mijn vaders. Eind 2018 werd het bestaan van de roman Tascha door twee Belgische theatermakers aangegrepen voor een ‘stunt’ die leidde tot Picassogate, waarover Feticu vervolgens Picasso’s keerzijde schreef. Ze schrijft daarnaast poëzie die soms ongemakkelijk klinkt, met onderkoelde humor.

                                            

 

 

Sven De Swerts
Sven De Swerts schrijft theatrale woorden over alledaagse zaken met de nodige zelfspot. Hij is –per ongeluk- als finalist op het Belgische Kampioenschap Poetry Slam beland en hij treedt veel op in Nederland, België en zelfs Kroatië. Hij is ooit wakker geworden op een podium en is daar gebleven. Sven is rauw en intens in woorden en hart, gek, maar goed gek. Hij stond al eerder in Breda op het But filmfestival. Sven organiseert Spinypaat, een podium dat door Nederland en België reist.

 

Deborah Jacobs
Deborah Jacobs is muzikaal een wonderlijk iemand, want zij speelt niet alleen basgitaar en gitaar, maar ze zingt daarbij in allerlei talen. Van rock tot het poëtische lied, ze beheerst het allemaal en tijdens Gedichtendag Breda 2020 zal ze vooral deze laatste vorm laten horen, in het Nederlands of het Frans, Engels of nog een andere taal. Zij treedt op in Nederland, België en Duitsland op in diverse bands, vaak met internationale bandleden.

 

 

Kees van Meel
Kees van Meel heeft een breed scala aan poëtische teksten geschreven die hij alle graag voordraagt, zoals zaken over de stad (Breda), maar ook over wielrennen, erotiek, liefde, leven en dood. “Over alles moet je in principe kunnen dichten”, zegt deze voormalig stadsdichter (2008-2012) van Breda. Hij treedt op in Nederland en vanaf 2016 ook op festivals in Roemenië, Kroatië en Frankrijk en organiseert allerlei podia.

                            poëzie & proza

 

 

Gert Vanlerberghe is de schrijver van de roman Nachtprater en van een hele resem gedichten, waarvan een groot deel op muziek is gezet. Zo is hij vocalist bij de bands Hersencellen, Veelvraat en KOALA. Verder organiseert hij al zeven jaar het Antwerpse poëziepodium Ballonnenvrees. Tijdens deze Gedichtendag Breda komen vooral veel nieuwe teksten aan bod, met hier en daar een knipoog naar het verleden door een gouwe ouwe van onder het stof te halen. Soms maatschappijkritisch, altijd in your face.

 

 

Gedichtendag Breda 20202 wordt georganiseerd door Stichting Volta (Kees van Meel) en Nieuwe Veste (Ralph Kruizinga) bij podium KunstDrift, Stationslaan121, 4816 BG Breda