GRENZELOOS LICHT

 

Expo   “ g r e n z e n l o o s   l i c h t ”

Eerste expositie op onze nieuwe locatie gaat over een  kwestie  die ons allemaal aan gaat. Een kwestie die alles schudt. Die onze fundamentele  kwetsbaarheid bloot stelt. Een kwestie die onze waarde, waarde van menselijk bestaan, op proef stelt. Vluchtelingen-problematiek brengt de mens in twijfel, scheurt  de maatschappij. Zou de ontvangst van de vluchtelingen zelfbevestiging moeten zijn van ‘ wie we zijn ’ , of brengen ze onze identiteit juist in gevaar. Hoe komen we uit dit dualisme die in elke persoon ontstaat?

Met de kunst gaan we dreigende ‘globalisering van onverschilligheid ’ tegen. We willen verwijzen naar dat we meer op elkaar lijken dan dat het soms door afstand en omstandigheden lijkt! Verwijzen naar universele kwetsbaarheid en bestaansrecht van de mens. Solidariteit. Wie we zijn en waarom NU juist wij het zijn die met elkaar samenleven? Waarom steek je mijn grens over? Is die grens duidelijk? Rechtvaardig? Ontstaat grens uit noodzaak? De vluchteling stelt grens ter discussie.

Met een aantal kunstenaars, die hun geboorteland verlaten hebben en proberen hun levensdraad in Nederland op te pakken, en een aantal sprekers zullen we proberen antwoorden op deze vragen te vinden. Of minstens een stapje maken richting samenleving die waardevol voor iedereen is.

‘keep on being and develop human’

Drift collectief