Martin Peulen

Sir Martin, Peulen ( 1955)
Is het utopia om er in te geloven dat kunst in staat is alles tot een hogere spirituele orde te transformeren tot een harmonie tussen mens en mens, mens en arde, arde en hemel..? Nee, is het antwoord. Dat laat Martin voor je ogen zien, voelen en gebeuren!
Het is privilege om zijn energie ( kracht, ‘zwarte gat’) in zijn werk, performans of muziek te beleven.
Martin preekt de kunst. Hij gelooft in de kunst , in de mens en hun onscheidbaarheid. Of hij dat doet via zijn muzikale symfonie ( in Duits, Frans, Jiddisch, Engels, NL enz) of beeldende symfonie, beter gezegd harmonie in zijn recente schilderswerk of via zijn transcendente performances, hij laat ons zien dat er meer tussen aarde en hemel is dan alleen brood, water en iphone.
Dit allemaal bij Drift te zien, zijn recente schilderijen, serie van zijn ‘Mens Symfonie’ waarin stilte, ritme, structuur en kleur samen ademen. Ogenschijnlijk losse figuren in zichtbare en schijnbaar onbekende verbinding. Een religieuze ervaring (geschikt voor alle religies)!
Daarnaast te bezichtigen, serie boeken (beschilderde, uitgesneden, opgevouwen…enz) uit zijn vroegere periode door de jaren heen, opstandig gekleurd, erotisch gekleurd, spiritueel gekleurd en nog meer. Trek witte handschoenen aan ( aanwezig) en bewonder ze voor dat ze verdwijnen achter Musea’s glas.

www.martinpeulen.nl

‘van bladeren en het ontstaan der dingen’ mei 2018
In zijn nieuwste werk verschijnen ruimtes die lijnen blijken te zijn, vlakken die lijken te dansen. Met kinderlijke vrijheid, die weinig kunstenaars bereiken, laat Martin verf zingen. Kleuren raken elkaar, vermengen zich tot kookpunt van ontstaan.