Mia Trompenaars

Een deel vanuit rijke en veelzijdige oeuvre van Mia Trompenaars bij Kunst Drift.
Betonmolen maakt deel uit collectie ‘A farewell to arms’ gemaakt ook voor andere afgedankte gereedschappen en machines.
Geweldige uitvoering, gebruik van materialen en kleur, een verrassing voor geest, feest voor het oog een oor!. Je wil haar werk aanraken! A.u.b. niet aanraken
Mia maakt een soort ‘sarcofagen’ waar machine stoffelijke resten worden bewaard. Een sarcofaag wordt alleen voor een ‘belangrijke’ gemaakt. Het roept een vraag op hoe belangrijk eigenlijk een relatie tot een afgedankte machine is? Er ontstaan zekere verbanden tussen mens en een machine of een voorwerp.
En dan hebben we het niet over een erfstuk of trouwring die steeds meer aan hun belang verliezen.
Gebruik van materiaal en uitvoering is in het geval van ‘Hart’ ook ongelofelijk. Een tractorband omgetoverd in het hart. Twee verliefde brengen we hier niet 1,2,3 mee in verband. Maar verliefd worden op deze kunstwerk zelf is zeer waarschijnlijk . Daar staat ie, in al zijn glorie, onze belangrijkste orgaan. Met uitgestoken ventiel toont hij zijn kwetsbaarheid en afhankelijkheid. Hij moet namelijk af en toe bijgepompt worden.
Uit serie ‘Herinneringen aan Holland’ zijn er een paar geestige art objecten te zien van een neopreen pak in verschillende kleuren en vormen voor het geval dat Nederland overstroomt. Ge- wel- dig.

www.trompenaars.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.trompenaars.nl