opening vrijdag 12 okt om 19 uur

Cécile Verwaaijen, Pauline Koehorst, Mia Trompenaars in Galerie DRIFT

Drie kunstenaars laten van 13 oktober t/m 18 november
nieuw werk zien in Galerie Drift. Stadsgenoten én generatiegenoten, maar nog nooit samen geëxposeerd. Geen gemeenschappelijke thematiek maar drie eigenzinnige oeuvres, met eigen paden en uitgangspunten.

Cécile Verwaaijen (1968) laat nieuw werk zien. Gefascineerd door de ‘Ander’, is uitburgeren een deel van haar leven geworden. Het leren van de Arabische taal is hiervan een onderdeel. Met open vizier en gewapend met naald en draad zoekt ze in een onbekende wereld naar schoonheid en gruwel. Onafwendbaar reist de beeldtaal met haar mee.

Het werk van Pauline Koehorst (1965) gaat over de gevolgen van het keurslijf dat ons wordt opgedrongen. Deze voor het oog niet direct waarneembare gevolgen, wil zij in haar werk voelbaar maken. In deze tentoonstelling presenteert zij o.a. de film ‘Deep is the water high is the sky’; een mythologisch verhaal over het verlies van identiteit en het opnieuw één worden. Deze film is in mei en juni 2018 ook gepresenteerd op het Paris Short Film Festival en het Diversions International Short Film Festival in Kroatië. Naast schilderijen zijn ook recente foto’s te zien.

De sculpturen van Mia Trompenaars (1956) zijn van praktische aard: een neopreen pak voor een ontbijttafel voor het geval Nederland overstroomt, of een zinken foedraal met zacht leren binnenkant voor een overwerkte betonmolen. Recent maakte ze een ‘Groot Hart’ van binnenbandenrubber en vulde het met lucht.

De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de galerie. De feestelijke opening is vrijdagavond 12 oktober om 19 u. Iedereen is welkom.
Adres: Liniestraat 121-123, 4816 BG, Breda. ( do/ vr/ za/ zo 13-17 uur)