Spinyopaat bij Podium Drift zat 18 NOV

Dit Drift podium is een samenwerkingsproject van Spinyopaat ( Swen de Sweerd), Adriaan Muller en Drift.
Het is podium voor poëzie, performances, stand- up comedy, sing-songwriters, musicies, schrijvers, gedurfde monologen en mix van disciplines.

Op zaterdag 18 juli bij Kunst Drift een speciale editie van Spinyopaat!

Optredens/ monologen/ poëzie door:

Wouter Mol, Suzanne Sanders, Adriana Kabor(BE), Jitse Verscheuren (BE),

Els Dejonghe (Be), Irene Siekman, De Kleine Wereld , Dirk Geerdink, Giorgio Phillip Goldman, Els de Jonghe (Be) en OBV (Be)

Inloop vanaf 16:00 uur met ontvangst. Het programma start om 17:00 uur met een openingsblok door Adriaan Muller. Het totale project loopt door tot ongeveer 21:00 u. Programma ter plekke op te vragen.

Over dit project en de performers: Spinyopaat: is het nomadisch alternatief podium van dichter Sven de Swerts dat elke keer opnieuw een poging doet om artiesten zo straf of mogelijk bij elkaar te krijgen voor een publiek. Deze avonden ontstonden rond 2006 in Antwerpen, Brussel en Gent. Steeds een andere locatie, line-up en stad. Kreeg de voorbije jaren residentie in Werklicht en Koozie Rotterdam, Het Hijgend Hert te Breda, Filmhuis De Klappei, een nacht van de poëzie in Den Tuin van Borgerhout, BK Slam,De Aan woordenlijst toevoegen Geweld en niet te vergeten de BUTFFEST Breda.

Sven de Swerts Sven is ooit op een podium wakker geworden en er niet meer afgeraakt. Wat volgde was vage noise core bands, theaterstukken, Barbie performances en erger. Hij is bezieler van het reizend podium spinyopaat en onlangs per ongeluk finalist van het BK Poetry Slam 2017 geworden. Sven verzameld woorden uit gewrichten uit alledaagse verhalen, tevens is hij bezig met een 2de dichtbundel, werkt hij voor Zigzagfilms Amsterdam en is sinds kort voor Poetry on demand.

Suzanne Sanders is een Nederlandse singer-songwriter die intieme muzikale verhalen verteld. Dit doet zij samen met haar band: Suzanne Sanders (leadzang), Wouter Mol (gitaar/backings), Abdel Nadal (contrabas), Yiftu Tinke (Drums/percussie), Margot Kersing (viool) en Maartje Gilissen (harp). Een muzikale, mystieke en dromerige voorstelling met nummers van het nieuwe album: MyStorieS, uitgekomen in mei 2017. Beleef deze muzikale verhalen en laat je mee nemen op een reis door fantasieën en dromen.

Wouter Mol

Een optreden van Wouter Mol is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief.  Wouter Mol (zang/gitaar), Maartje Gilissen (harp) en Margot Kersing (viool) wonnen in november de SENA Grote Prijs Van Rotterdam 2016 in de categorie Singer-Songwriter. Waar Wouter eerst alleen was, heeft Wouter Mol zich nu ontwikkeld tot een driekoppig performance team.
Na het winnen van de Grote Prijs volgde hun debuut EP ‘Out Of Skin’: live opgenomen in de theaterstudio van Rikke Korswagen en voorzien met artwork van fotograaf Richard Beukelaar. In samenwerking met kunstenares Rince de Jong en het Artemisia Koor gaven ze op 8 april 2017 de release show in Kantine Walhalla. Afgelopen jaar speelden ze onder andere op Bevrijdingsfestival Rotterdam en de Leidse Hofjes Concerten. De clip bij Wouter Mol’s single ‘Modern Caveman’ door Lennard van der Valk staat sinds november 2017 online. In 2018 komt de band met nieuwe singles. ‘Kom uit je schulp en kijk eens naar binnen bij Wouter Mol!’ 

Jitse Verscheuren (Be) Jitse is Acteur, en gekke performancemaker, En werkt bij Theatergroep De Kinderen Van Komarov. Voor Drift komt hij met een performance over muziek en overleven.

De Kleine Wereld

De Kleine Wereld is Kleinkunst uit Amsterdam rond dichter Tijdelijke Toon en muzikante, vertalingen over deze globe, onze angsten en onze vezels. De Moeite!

Irene Siekman schrijft poëzie en maakt theater. In gedichten en performances zoekt zij de dwarsverbanden tussen poëzie en theater. Binair is een performance op het snijvlak van beide disciplines, een gedurfde monoloog over gender en authenticiteit.

Els De Jonghe (Be)  staat sinds twee jaar op verschillende podia in binnen- en Nederland. Ze won de jaarfinales van de Poetry Slams van Tilburg en Limburg, en stond bijgevolg in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Ze is één van de dichters van het Poëziebordeel, waar je haar kan vinden als E. Pelski C. Els werkt momenteel aan een solovoorstelling, een poëtische monoloog waarin zij haar licht laat schijnen op uw diepste levensvragen.

Adriana Kabor (BE)
is een dichteres zoals er weinig  zijn.
Op de vraag naar een bio vertelde ze mij, dat haar teksten er toe doen en niet zij.
Lang leve Adriana!

Dirk Geerdink is een #Fries #woordkunstenaar#dichter,#rapper#editor en staat ook bekend als #Flow5. Performed sinds 2011. Stond in de finale van kunstbende (2012). Voorprogramma Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart.  Freestyle rap.  Lichtbrenger. begeleiden bij het wakker worden. Wil om met muziek en zijn mensen te verbinden.

Lokale organisatie Poeziebus halte Leeuwarden. Gerapt samen met KRS-one: Vaste gast en woordkunstenaar bij Noardewyn Live. Freestyled zalen in beweging: Ex-deelnemer Poetry Circle Groningen. (+- 2014-2015) Pilot meegedraaid van Poetry Circle 058.

Gestart bij Melvin van Eldik Poëzieavond.

Giorgio Philip Goldman

Giorgio schrijft duistere poëzie, die droever dan begrafenissen is.

Sterven is het nieuwe leven!

======================================================================

 

 

 

======================================================================

 

LINIE OP DRIFT   3-11-17  t/m  1-12-17  ( do.vr.za en zo 13-17 u)   

 

=======================================================================