‘van bladeren en het ontstaan der dingen’ Piet Vloemans en Martin Peulen

opening zondag 13 mei 2018 om 15 uur

finissage zondag 3 juni 2018 om 15 uur

Piet Vloemans (1946)
E s p e r a n t o  van gevoel
Musici schilderen hun beelden op stilte.
Piet schildert en speelt muziek op zijn doeken.
Hij laat muziek en kunst ontmoeten. Soms vertrekt hij op de vleugels van Gubaidulina, soms van Schubert of Bach.
Of is het gedicht van Campert, Bernlef of Kopland die hem in de beweging zet. Met zijn unieke handschrift legt Piet emoties en gevoelens vast.
Ongeacht van je moedertaal kan iedereen deze ‘teksten’ met gevoel lezen. Ruimte voor subjectieve interpretaties maakt toeschouwer medeschepper van het werk.
Beleef deze symfonie uit meerdere lagen, stapels van emoties en letters bij Kunst Drift. Het wordt een ervaring voor je innerlijke oog en oor!

Martin Peulen ( 1955)
In zijn nieuwste werk verschijnen ruimtes die lijnen blijken te zijn, vlakken die lijken te dansen. Met kinderlijke vrijheid, die weinig kunstenaars bereiken,
laat Martin verf zingen. Kleuren raken elkaar, vermengen zich tot kookpunt van ontstaan.
Beleef zijn werk, ontmoet Martin bij Drift vanaf 13 mei . Opening ‘van bladeren en het ontstaan der dingen’ zondag 13 mei om 15 uur.
Naast zijn recente werk zijn er ook serie boeken te zien (beschilderde, uitgesneden, opgevouwen…enz) uit zijn vroegere periode door de jaren heen, opstandig gekleurd, erotisch gekleurd, spiritueel gekleurd, kleurloos…. Trek witte handschoenen aan (aanwezig) en bewonder ze voor dat ze verdwijnen achter Musea’s glas.